“Museer er så meget mere end underholdning. Museer skaber rum for møder på tværs af kulturelle, generationsmæssige, politiske, uddannelsesmæssige og sproglige skel. Museer er ikke blot underholdning på en regnfuld søndag, museer bidrager aktivt til at kitte vores samfund sammen. Og de gør det mangfoldigt og forskelligt. I Danmark er vi så heldige at have et rigt museumslandskab, men vi har også dygtige museumsansatte som hver dag arbejder for at gøre en forskel for deres gæster – og for samfundet”. Sådan skriver museumsdirektør Jane Mylenberg Sandberg om projektet ‘Museer og samfundet’. Her giver hun en række eksempler på, hvordan de danske museer gør en forskel og løfter væsentlige og samfundsrelevante opgaver. Fra ‘Erindringsværkstedet’ i Den Gamle By, over Energimuseets ‘Energihave’ med fokus på grøn omstilling til ENIGMA og Coops #danmarktalersammen, hvor der i 2019 holdes 100 middage i 100 brugsforeninger rundt om i landet. Find flere eksempler på museersamfundet.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *